dijous, 23 d’octubre del 2008

Les noves tecnologies en l'educació

Concretament parlarem del vídeo ja que a l'hora d'ensenyar, pot ser una eina molt interessant. Em de diferenciar, per aixó, el vídeo didàctic, de la utilització didàctica del video:
  • el vídeo didàctic és aquell que ha estat disenyat i produit per transmetre uns continguts, habilitats o activitats i que, en funció dels seus sistemes simbólics, la manera d'estructurar-los i utilitzar-los, és bo per l'aprenentatge dels alumnes.
  • la utilització didàctica del vídeo fem referència a una visió més àmplia de les diverses formes d'utilització que pot portar a terme en l'ensenyança.
Aquesta tecnologia, actualment és emprada en moltes pàgines web educatives, com pot ser la de edu3.cat. En aquesta pàgina web, hi trobem totes les assignatures o la major part de les assignatures que formen el currículum. Hi trobem: les ciencies naturals, les ciencies socials, l'educació física, les matemàtiques,... Quan volem visualitzar i obtenir informació sobre una de les assignatures i un tems en concret d'aquesta, només ens cal clicar al damunt i s'obra tot un ventall de temes. Per exemple si agafem l'assignatura matemàtiques, i seleccionem un dels vídeos que ens proposen, el visualitzarem i obtindrem informació sobre alló a que fa referència el vídeo, com per exemple aquest:
Edu3.cat



Entenem doncs que les noves tecnologies estan, avui dia, totalment integrades en les aules, sobretot a primària. L'ensenyança passa doncs per aquestes tecnologies, com són els ordenadors, els videos,... Es considera que el nivell d'atenció dels alumnes a la classe és més alt gràcies a que tenen una participació molt més activa a l'hora de treballar amb les tecnologies.
En aquest vídeo veiem que reprensenten les TIC en les aules i quines són les seves ventatges i desventatges: