dimecres, 22 d’octubre del 2008

JClic author


Presentarem aquí el programa JClic author, tot i que hi ha també altres programes com són el JClic, entre altres que també són educatius.

El programa JClic author permet crear activitats educatives. Aquest programa té quatre apartats importants:
1- L'apartat projecte en el qual hi ficarem quins son els objectius a treballar, qui són els autors de l'activitat, a quines edats està adreçada i en quin idioma es farà.
2- L'apartat mediateca és on ficarem tots els continguts per crear aquesta activitat com videos, imatges, ... És a dir tot el que són els elements multimèdia.
3- A l'apartat activitats hi ficare les activitats diverses com per evaluar el que el nen sap, és a dir les activitats d'avaluació. Però també hi ficarem tots els missatges que volem que apareixin en aquesta activitat com poden ser: "passa a la següent activitat",...
4- A l'apartat sequències és allà on ordenem les idees, les activitats, imatges, ...per criteris (és a dir per edat del nen,...). Al acabar aquest apartat, podrem reproduïr la activitat que em creat.

Són doncs activitats educatives amb explicacions, imatges, videos,... Podriem dir que són activitats multimèdia, educatives i interactives. Per a cada activitat, el mestre o la mestra, fixen un temps límit. És a dir que aquest nen te que passar a la següent activitat abans que s'esgoti aquest temps.

Aquest és doncs un altre exemple de l'integració de les noves tecnologies en l'educació avui dia, ja que aquí els alumnes han de treballar amb l'ordenador per fer aquests treballs creats per els professors. Els alumnes tan poden ser nens de primària com més grans. Les noves tecnologies estan esdevinguen una eina essencial en l'educació i a l'hora de treballar, ja que una de les concepcions de l'ordenador és que aquest és un laboratori virtual en el qual els nens treballen amb programes virtuals. És considera que el nen en aquesta funció de l'ordenador te un paper molt més actiu.
Per veure com crear aquestes activitats i com fer funcionar aquest programa de manera més detallada, cliqueu aquí.