dijous, 23 d’octubre del 2008

El vídeo en l'educació

El vídeo per ensenyar, pot ser una eina molt interessant. Em de diferenciar, per aixó, el vídeo didàctic, de la utilització didàctica del video:
  • el vídeo didàctic és aquell que ha estat disenyat i produit per transmetre uns continguts, habilitats o activitats i que, en funció dels seus sistemes simbólics, la manera d'estructurar-los i utilitzar-los, és bo per l'aprenentatge dels alumnes.
  • la utilització didàctica del vídeo fem referència a una visió més àmplia de les diverses formes d'utilització que pot portar a terme en l'ensenyança.
Aquesta tecnologia, actualment és emprada en moltes pàgines web educatives, com pot ser la de edu3.cat. En aquesta pàgina web, hi trobem totes les assignatures o la major part de les assignatures que formen el currículum. Hi trobem: les ciencies naturals, les ciencies socials, l'educació física, les matemàtiques,... Quan volem visualitzar i obtenir informació sobre una de les assignatures i un tems en concret d'aquesta, només ens cal clicar al damunt i s'obra tot un ventall de temes. Per exemple si agafem l'assignatura matemàtiques, i seleccionem un dels vídeos que ens proposen, el visualitzarem i obtindrem informació sobre alló a que fa referència el vídeo, com per exemple aquest:
Edu3.cat

Entenem doncs que les noves tecnologies, avui dia, estan molt ben integrades en la nostra societat i sobretot en l'ensenyança. És difícil trobar una aula d'escola sense ordenador, a través del qual és possible veure tots aquests vídeos educatius.