dimecres, 14 de gener del 2009

Youtube

En la nostra societat, el youtube és una eina que la major part de persones coneixen i fan servir.
És tracta d'una web, en la qual els usuaris registrats, poden penjar vídeos. La resta d'usuaris, poden reproduir-los, descarregar-los... És a dir que tothom és lliure de fer el que vulgui amb els vídeos tot i no estar registrat. 
Quan penjem un vídeo, veiem que ens demanen que fiquem unes paraules clau. Això serveix, perquè quan una persona vol trobar un vídeo en concret, només li caldrà ficar una d'aquelles paraules clau que nosaltres em posat. Així quan anem a la cerca de la web de youtube i posem una paraula que faci referència a aquell vídeo, aquest ens apareix ràpidament. Per exemple, si posem la paraula "edu3" a la cerca, ens apareixeran una sèrie de vídeos que fan referència a aquest mot clau, entre els quals s'hi pot trobar el que ha penjat el nostre grup. 

Fent referència a l'educació, crec que youtube és una mica massa ampli en el sentit de que hi podem trobar de tot una mica. Val per tant la pena conèixer aquest pàgina web, perquè sempre ens pot ser útil. Però desprès de presenciar la sessió didàctica dels meus companys, diria que youtube no és una web que s'hagi d'emprar en l'educació, que únicament els nens la fessin servir perquè no entendrien quin ús pedagógic en poden treure. 

Però també m'agradaria dir, que tal i com el meu grup hem fet servir el vídeo per exemplificar les nocions de vídeo didàctic... i la web edu3.cat, youtube no és tan negatiu pel que fa a l'educació.