dimecres, 19 de novembre del 2008

edu3.cat



Existeixen algunes pàgines web educatives, com edu365.cat, o xtec, o edu3.cat,...

Pel treball de grup, he de treballar sobre la web de edu3.cat, i m'ha fet veure, que és una eina molt interessant i entretinguda per aprendre, tant pels nens de primària com pels nens de ESO i batxillerat. S'hi poden veure vídeos de totes les assignatures impartides a l'escola, o de la major part. Per exemple, podem veure vídeos que ens ajudin a entendre les matemàtiques. Gràcies a aquests vídeos classificats per assignatures, els nens poden arribar a entendre un dubte que tinguin sobre algun tema i resoldre'l gràcies a que en aquesta web, relacionem la teoria amb la vida real, els hi espliquen una història. És a dir que per exemple a matemàtiques, ens presenten el vídeo i a sota l'explicació matemàtica, clica aquí per veure'n un exemple. 

A travès de l'estudi d'aquesta pàgina, i de la lectura d'un llibre, he entès que el vídeo pot tenir moltes aplicacions en l'educació, com poden ser, l'ús didàctic del vídeo, o el vídeo didàctic,... que presentarem durant la sessió didàctica de grup. 

He d'admetre, que no fa gaire temps que conec aquestes webs, ja que fa uns anys, o simplement quan jo estava a primària, no utilitzavem les noves tecnologies a l'escola, o molt poques vegades. En poc temps, tot aquest camp que és el de les tecnologies, ha evolucionat considerablement. Avui dia doncs, l'educació es fa a partir de tots els camps existents, o des de la major part. Per tant, també es bo d'afegir que els futurs professors han de tenir uns coneixements més amplis i han d'educar als infants de manera innovadora. Totes aquestes pàgines web tenen una gran influència en aquest sentit, i són també una ajuda pels professors.